Δύο βραβεύσεις φωτογραφιών μου από το SWPP (Λονδίνο) τον Αύγουστο. Στη 2η φωτογραφία, δεν περίμενα ποτέ τόσο γρήγορη ανταπόκριση!…

To Society of Wedding and Portrait Photographers (London), βράβευσε στα τέλη του Αυγούστου 2017, δύο ακόμη φωτογραφίες μου ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες που υποβλήθηκαν από φωτογράφους γάμου από όλο τον κόσμο: μια φωτογραφία γάμου στην κατηγορία Wedding Photojournalism, και μια στην κατηγορία Landscape Photography.

H πρώτη, είναι μια από τις αγαπημένες μου φωτογραφίες. Είναι από το χόρο της Βιβίκας με τον πατέρα της, στη δεξίωση του γάμου της στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο στο Μαρούσι. Είναι όλα αυτά που αυθόρμητα συμβαίνουν και που μοιάζουν τόσο πολύ σαν σκηνοθετημένα, μόνο που δεν είναι! Γιατί εδώ πρόκειται για την αληθινή ζωή: Το πως κρατιούνται πατέρας και κόρη χορεύοντας. Το βλέμμα του παππού πίσω από τους δυό τους, που τους παρακολουθεί. Και τα δυο μικρά παρανυφάκια που χορεύουν και αυτά, μιμούμενα τη σκηνή, απολαμβάνοντας την εικόνα ευτυχίας. Ομολογώ ότι οι περισσότερες από τις βραβεύσεις μου εντοπίζονται στην κατηγορία αυτών των αυθεντικών φωτογραφιών, του wedding photojournalism, ακριβώς επειδή θεωρώ τις πραγματικές στιγμές ανεκτίμητες. Πριν κάποιους μήνες, είχα ανεβάσει την ιδια φωτογραφία στο facebook, σχολιάζοντας πόσο η πραγματική ζωή είναι πολύ πιο ουσιαστική από τις διαφημίσεις γνωστών ποτών που προσπαθούν να πουν περίπου τα ίδια, με σκηνοθέτες, φωτισμούς, σενάρια, κάμερες. Αλήθεια είναι! Τίποτα δεν ήταν με πιο απλό τρόπο έτοιμο να φωτογραφηθεί από αυτή τη σπουδαία στιγμή. Όλα τα σκηνοθέτησε η ίδια, η πραγματική ζωή των ανθρώπων. Κι εγώ, ως ο φωτογράφος του γάμου τους, χρειάστηκε να τα δώ να εκτιλύσσονται κρυμμένα ανάμεσα στα δευτερόλεπτα.

Wedding Photographer Greece i. Φωτογράφιση γάμου  Yannis_Larios_WeddingPhotoJournalistic_Awardedphoto_17

Βράβευση στην κατηγορία Wedding Photojournalism

 

H δεύτερη φωτογραφία, βραβεύθηκε στην κατηγορία Landscape Photography. Πρόκειται για μια φωτογραφία του Φάρου Τουρλίτη, στη Χώρα της Άνδρου. Περίμενα περισσότερες από 2 ώρες ώστε να πετύχω τις κατάλληλες συνθήκες φωτογράφισης. Χρονομετρούσα με χρονόμετρο και έκλεινα το κλείστο με ντεκλανσέρ στις κατάλληλες στιγμές, με αρκετά δυνατό αέρα, ώστε να πετύχω να γράψω το φως του φάρου που δεν ήταν μόνιμα αναμένο. Ο φάρος Τουρλίτης είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που βρίσκεται χτισμένος πάνω σε βράχο, μέσα στη θάλασσα. Αλλά η έκπληξή μου ήταν γιατί δεν πρόλαβα σχεδόν να ξεφορτώσω τις κάρτες μνήμης και να στείλω τη φωτογραφία στο διεθνή διαγωνισμό, και αυτή επέστρεψε μέσα στον Αύγουστο με διάκριση! Αγαπημένη Άνδρος, καταπληκτικές εικόνες από μια αρχοντική χώρα και ένα όμορφο νησί, που θα ανεβάσω με πολλές φωτογραφίες αναλυτικά.

Wedding Photographer Greece i. Φωτογράφιση γάμου  Yannis_Larios_Andros_FarosTourlitis_Award_Greece_17_108000

Βραβεύση φωτογραφίας στην κατηγορία Landscape Photography

 

Όλες οι βραβευμένες φωτογραφίες μου, βρίσκονται στην σελίδα με τα Βραβεία Φωτογραφίας.

Δύο βραβεύσεις φωτογραφιών μου από το SWPP (Λονδίνο) τον Αύγουστο. Στη 2η φωτογραφία, δεν περίμενα ποτέ τόσο γρήγορη ανταπόκριση!… was last modified: May 16th, 2019 by Yannis Larios

Το email σας ποτέ δεν δημοσιοποιείται ή δίδεται σε τρίτους. Τα "υποχρεωτικά πεδία" σημειώνονται με *

*

*