Ποια είναι η πιο συγκινητική στιγμή της ελληνικής παράδοσης σε ένα γάμο; Δύο νέες βραβεύσεις από το Society of Wedding and Portrait Photographers (London)

Ποια είναι η πιο όμορφη στιγμή σε έναν γάμο; Και ποια ελληνική παράδοση είναι αυτή που κάνει και τις πιο άνετες νύφες, να δυσκολεύονται να κρατήσουν τη συγκίνησή τους;

Οι περισσότεροι θα πουν πως είναι η στιγμή που ο πατέρας ή ο αδερφός, παραδίδει τη νεαρή νύφη στον γαμπρό, με εκείνη τη σεμνή, σύντομη αλλά δύσκολη ψυχολογικά διαδρομή στα σκαλιά της εκκλησίας. Και θα μπορούσαν να έχουν δίκιο.

Όμως η ελληνική παράδοση, έχει κάνει μια άλλη στιγμή ακόμη πιο δυνατή: είναι η στιγμή όταν κατά την προετοιμασία της νύφης, η γιαγιά δίνει στην νεαρή νύφη τα κοσμήματά της, αυτά που πιθανώς κι εκείνη φορούσε στο γάμο της μερικές δεκαετίες πριν. Τα δικά της προσωπικά κοσμήματα που περνούν από γενιά-προς-γενιά, από την τότε κοπέλα προς τη νέα κοπέλα, από τη γιαγιά προς την εγγονή ως ένα μικρό, ελάχιστο δείγμα των δεσμών που δένουν τις ελληνικές οικογένειες. Δεν είναι η αξία του κοσμήματος, όσο οι μικρές πολύτιμες στιγμές που αποδεικνύουν τη συνέχεια από γενιά σε γενιά.

Και αυτές οι στιγμές, όπως είναι φυσικό, είναι πολύ φορτισμένες συγκινησιακά! Και ως φωτογράφος γάμου πρέπει να είσαι εκεί όχι μόνο για τη διασκέδαση στο γάμο, το στολισμό ή το μυστήριο  Αλλά και για να αποκαλύψεις αυτούς τους δεσμούς με το φακό σου. Να “σκαλίσεις” ανάμεσα στις στιγμές του χρόνου. Και να αναδείξεις αυτούς τους πολύτιμους δεσμούς, που σε ένα μικρό κλάσμα του χρόνου θα αναδείξουν πόσο σημαντικοί είναι, προτού ξανά κρυφτούν πάλι στη ροή της ζωής.

Σε αυτή τη φωτογραφία από το γάμο της Ιωάννας στην Πάρο, κατόρθωσα σε ένα τέτοιο δευτερόλεπτο να καταγράψω τρεις γενιές, γιαγιά, μητέρα και κόρη σε μια τέτοια στιγμή. Τη στιγμή που φοράει το κόσμημα στο χέρι της. Χωρίς σπουδαίο φωτισμό, χωρίς καμια ιδιαίτερη φτιασιδωμένη αίγλη. Μια σπουδαία απλή στιγμή. Κι αυτή η στιγμή βραβεύθηκε με Highly Commended Award από το Society of Wedding and Portrait Photographers στο Λονδίνο. Γιατί είναι πράγματι μια μοναδική στιγμή και για τις τρεις γυναίκες!

Wedding Photographer Greece i. Φωτογράφιση γάμου  Yannis_Larios_Wedding-Photographer-Greece

 

Τον ίδιο μήνα, είχα επίσης την χαρά της βράβευσης και μιας φωτογραφίας τοπίου από την ΄Υδρα, στην κατηγορία Landscape Photography. Είναι μεγάλη προσωπική ικανοποίηση, κυρίως γιατί άξιζε η ανάβαση στο ψηλό βράχο για ένα κλικ. Και γιατί είδα το φως, και αυτό μου μίλησε.

Wedding Photographer Greece i. Φωτογράφιση γάμου  Yannis_Larios_Landscape_Hydra_island

 

Όλες οι βραβευμένες φωτογραφίες μου, βρίσκονται στην σελίδα με τα Βραβεία Φωτογραφίας.

Ποια είναι η πιο συγκινητική στιγμή της ελληνικής παράδοσης σε ένα γάμο; Δύο νέες βραβεύσεις από το Society of Wedding and Portrait Photographers (London) was last modified: July 3rd, 2018 by Yannis Larios

Το email σας ποτέ δεν δημοσιοποιείται ή δίδεται σε τρίτους. Τα "υποχρεωτικά πεδία" σημειώνονται με *

*

*