Δύσκολος χειμώνας. Αρκεί όμως μια “λαβή” για να κρατηθείς. Μια φωτογραφία. Βράβευση από το SWPP (London).

Δύσκολος χειμώνας αυτός του ’15. Για τους περισσότερους. Να αναζητάς στηρίγματα για να κρατηθείς. Ο καθένας με τις δικές του λαβές. Με τις δικές του αγωνίες. Με σφιγμένα τα πιο πολλά πρόσωπα. Και με ένα μόνιμο χαμόγελο, που φοράς για να βλέπουν οι γύρω. Όχι για να κρυφτείς. Αλλά για να μην κάνεις πιο δύσκολη και τη δική τους αγωνία. Να βλέπουν πως τουλάχιστον κάποιος ελπίζει σε κάτι. Ή (τελικά) για να κρυφτείς.

Οι δικές μου “λαβές” είναι οι φωτογραφίες. Από αυτές κρατιέμαι. Υπάρχουν μέρες που χάνομαι για μία και δύο ώρες σε κάποιες από αυτές. Όχι στην επεξεργασία τους. Δεν μπορείς άλλωστε να διορθώσεις μια φωτογραφία που δεν βγήκε από την αρχή σωστά…

Αφιερώνω πολύ χρόνο στις φωτογραφίες γάμου των νέων ζευγαριών. Μερικές -όπως λέω- είναι σαν κέντημα. Σε τραβούν μέσα ξανά. Πόσο μαγικό ήταν εκείνο το απόγευμα το φως! Και πόσο ωραία μύριζε το νησί. Η θάλασσα. Οι Σπέτσες! Και να αφιερώνεις δύο ακόμη λεπτά για την κάνεις καλύτερη. Και μετά, δύο ακόμη ώρες. “Δεν θα’πρεπε να αφιερώνεις τόσο χρόνο. Δυο κλικ και έφυγες… Είναι δουλειά…” μου λένε… Όχι! Δεν είναι απλά δουλειά! Αξίζει σε κάθε τέτοια αποτυπωμένη στιγμή να αφιερώσεις το χρόνο που χρειάζεται για να την αναδείξεις όπως της αξίζει. Όπως αξίζει σε αυτά τα δύο παιδιά που σε εμπιστεύτηκαν. Σε όλα τα νέα ζευγάρια που σε εμπιστεύτηκαν.

Και να γίνεται κάθε τέτοια φωτογραφία, η λαβή σου. Να έρχεται μια ακόμη επιβράβευση. Ένα ακόμη βραβείο στο διαγωνισμό από το Society of Wedding and Portrait Photographers στο Λονδίνο, για να σου πει ότι οι δύο ώρες, οι δέκα ώρες, οι εκατό ώρες που αφιέρωσες, δεν πήγαν τουλάχιστον χαμένες. Γιατί τουλάχιστον, κάποιος ακόμη, έστω κι ένας, κατάφερε να δει πως κάτι ωραίο βγήκε μέσα από αυτή τη χαραμάδα που διάλεξες.

Ένα χαμόγελο γι’ αυτή τη φωτογραφία. Για να βγάλεις το χειμώνα. Όχι για να σε βλέπουν οι γύρω. Αλλά γιατί βρήκες το όπλο σου: να στέκεσαι χάρη στην εικόνα.  Για να πεις πως τουλάχιστον δημιουργώ κάτι. Και να λες πως αντέχεις για πέντε ακόμη χειμώνες. Αρκεί να μπορώ να δημιουργώ εικόνες.

(περισσότερες βραβευμένες φωτογραφίες μου από γάμους, βρίσκονται στη σελίδα Βραβεύσεις)

Wedding Photographer Greece i. Φωτογράφιση γάμου  Yannis_Larios_WeddingAvantGarde_March_Greece

 

Δύσκολος χειμώνας. Αρκεί όμως μια “λαβή” για να κρατηθείς. Μια φωτογραφία. Βράβευση από το SWPP (London). was last modified: August 9th, 2017 by Yannis Larios

Το email σας ποτέ δεν δημοσιοποιείται ή δίδεται σε τρίτους. Τα "υποχρεωτικά πεδία" σημειώνονται με *

*

*