Τρεις φωτογραφίες μου με διακρίσεις – η μία με “Gold Award” (!) από το SWPP – Λονδίνο (Ιούνιος 2016)

Η φωτογραφία είναι μια διαρκής αναζήτηση. Της εικόνας. Των εσωτερικών σου ανησυχιών. Της δυνατότητάς σου να ανταποκριθείς σε όσα βλέπεις. Ένας διαρκής αγώνας, με αντίπαλο μόνο τον εαυτό σου. Θα μπορώ άραγε να συνεχίσω να βλέπω ανάμεσα στις στιγμές; Θα μπορέσω να αποτυπώσω αυτά που σκέφτομαι; Όσα δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι; Μπορώ να κρατήσω αυτή την ικανότητα, στο χρόνο;

Οι διεθνείς φωτογραφικοί διαγωνισμοί δεν είναι παρά μια αντανάκλαση αυτής της διαρκούς εσωτερικής αναζήτησης, του φωτογράφου γάμου. Όχι αυτών που επαναπαύονται. Όχι αυτών που εποφθαλμιούν τους συνεργάτες και φίλους φωτογράφους. Όχι αυτών που “τα γνωρίζουν όλα”. Είναι μια διαρκής πρόκληση, με ανταγωνιστή τον εαυτό σου. Γι’ αυτό και οι μικρές νικές, είναι σημαντικές. Είναι μικρά πατήματα για να προχωρήσεις πιο πέρα. Δικός σου αγώνας. Κανείς άλλος δεν χωρά σε αυτόν.

Τον Ιούνιο του 2016 είχα τη χαρά των διακρίσεων σε ένα ακόμη Διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας του Society of Wedding and Portrait Photographers (SWPP), στο Λονδίνο. Μεταξύ 1000 σχεδόν φωτογραφιών, διακρίθηκαν τρεις φωτογραφίες μου! Η μία στην κατηγορία της “Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας” και μάλιστα με Gold Award, οι άλλες δύο στην κατηγορία του “Wedding Photojournalism” και της φωτογραφίας τοπίου (Landscape).

Δεν είναι πως τα βραβεία μεταφράζονται σε κάτι. Είναι όμως μικρές αποδείξεις, ότι όσα βλέπεις κι όσα λές με τις φωτογραφίες σου, έχουν νόημα και για άλλους εκεί έξω. Πόσο μάλλον, όταν διακρίνονται ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες, από εκατοντάδες άλλους φωτογράφους.

Ιδού αυτές που διακρίθηκαν τον Ιούνιο του 2016. Περισσότερες βραβευμένες φωτογραφίες μου μπορείτε να δείτε στη σελίδα με τις βραβεύσεις.

 

Gold Award – Ταξιδιωτική Φωτογραφία (Travel Photography)

Wedding Photographer Greece i. Φωτογράφιση γάμου  Yannis-Larios-Travel-Photographer-Gold-Award-Greece

 

Highly Commended Award – Φωτογραφία Γάμου (Wedding Photojournalism)

Wedding Photographer Greece i. Φωτογράφιση γάμου  Yannis-Larios-Wedding-Photographer-Greece-PhotoJournalism-Award-SWPP

 

Highly Commended Award – Φωτογραφία Tοπίου (Landscape Photography)

Wedding Photographer Greece i. Φωτογράφιση γάμου  Yannis-Larios-Wedding-Photographer-Greece-Award-SWPP

Τρεις φωτογραφίες μου με διακρίσεις – η μία με “Gold Award” (!) από το SWPP – Λονδίνο (Ιούνιος 2016) was last modified: August 9th, 2017 by Yannis Larios
  • Spyros Kikeris - No comments, no objections! Congratulations Great John!

Το email σας ποτέ δεν δημοσιοποιείται ή δίδεται σε τρίτους. Τα "υποχρεωτικά πεδία" σημειώνονται με *

*

*


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0