Ο “φωτογράφος γάμου” δεν είναι αυτό που νομίζουν οι περισσότεροι…

– “Ο φωτογράφος γάμου είναι ένας τύπος που πάει σε γάμους, πατάει το κουμπί, τραβάει κλισέ φωτογραφίες και αυτό είναι όλο”

– “Ο φωτογράφος γάμου είναι κάποιος που βιοπορίζεται, δηλαδή βασικά φωτογραφίζει για τα χρήματα, βγάζει μερικές εκατοντάδες αναμνηστικές φωτογραφίες εκείνη την ημέρα, τις δίνει και αυτό είναι όλο”

Σχόλια τέτοια, πολλά! Και αρκετές φορές απαξιωτικά. Για το τι δεν είναι, και το τι θα έπρεπε να είναι ένας φωτογράφος γάμου. Όχι πως αυτές οι κριτικές δεν αντιστοιχούν σε συμπεριφορές και πρακτικές που όλοι έχουμε δει να συμβαίνουν. Συμβαίνουν. Δυστυχώς.

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική: ο φωτογράφος γάμου δεν είναι μια ειδική κατηγορία. Ο φωτογράφος γάμου είναι ο ίδιος που αναζητά με πάθος την εικόνα, σε όποιο περιβάλλον και αν βρεθεί. Είναι ένας φωτογράφος, που αντί να σταθεί στην άκρη του βουνού για μια φωτογραφία τοπίου, και αντί να ψάξει για κρυμμένες εικόνες στο δρόμο, του ζητείται -αυτή τη φορά- να αναμιχθεί στο πλήθος. Ανάμεσα στους φίλους, στους συγγενείς… να σταθεί δίπλα στο νέο ζευγάρι. Είναι ένας  λάτρης της εικόνας, που του ζητήθηκε να παραστεί σε ένα μυστήριο. Που τοποθετείται μέσα στο περιβάλλον μιας μεγάλης, μοναδικής γιορτής. Και που μετά, με τον ίδιο ζήλο και με την φωτογραφική μηχανή στο χέρι, θα αναζητήσει και εκεί, όπως και παντού και όπως κάνει πάντα, τις κρυμμένες εικόνες ανάμεσα στα χιλιοστά του δευτερολέπτου. Όχι τις κλισέ. Αλλά αυτά που οι άλλοι -ίσως- δεν βλέπουν με την πρώτη ματιά.

Φωτογραφίζοντας αυτή τη φορά, πάνω σε έναν άλλο καμβά: τους Ανθρώπους.

Και με το ίδιο πείσμα για τις αλλιώτικες εικόνες που πάντα ψάχνει. Όπου και αν χρειαστεί να σταθεί.

Wedding Photographer Greece i. Φωτογράφιση γάμου  Valia_fb_final

Φωτογράφιση γάμου στο Ναύπλιο

Ο “φωτογράφος γάμου” δεν είναι αυτό που νομίζουν οι περισσότεροι… was last modified: August 9th, 2017 by Yannis Larios
  • Αλμπερτος Σασων - Μπράβο ρε Γιάννη. Συγχαρητήρια που βάζεις το θέμα στην σωστή διάσταση. Δεν σου κρύβω ότι κι εγώ προσπαθώ συχνά να εξηγησω τι ακριβώς συμβαίνει όταν διακοσμω με κουρτινες και λευκα είδη ειδικά νέες κατοικίες μελλονυμφων ή νεονυμφων. Εσύ σαφώς τα καταφέρνεις καλύτερα!!!!!

Το email σας ποτέ δεν δημοσιοποιείται ή δίδεται σε τρίτους. Τα "υποχρεωτικά πεδία" σημειώνονται με *

*

*


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0