Φωτογράφιση βάπτισης – οι αυθεντικές στιγμές

Όλες οι φωτογραφίες θα γράφουν στον τίτλο “φωτογραφίες βάπτισης”. Κι όμως δεν θα είναι όλες ίδιες. Και όταν αναζητήσεις φωτογράφο βάπτισης, θα λάβεις από όλους σχεδόν, την αποτύπωση της ημέρας. Στολισμούς. Μπομπονιέρες. Κάποιες στιγμές οικογενειακές. Μερικές κλασικές, στημένες ίσως, φωτογραφίες. Φλας.

Δεν είναι όμως αυτή η δύναμη της φωτογραφίας! Οι πραγματικές στιγμές που θα αντέξουν στο χρόνο, θα είναι αυτές που θα συμβούν πίσω από τα γεγονότα. Όταν η βάπτιση θα έχει τελειώσει, όταν όλοι θα ανταλλάσσουν ευχές έξω από την εκκλησία, είναι τότε που θα ξεδιπλωθούν οι ισχυροί δεσμοί των ανθρώπων. Τότε που η μητέρα θα κάτσει αγκαλιά με τη μικρή της κόρη, απόμερα. Τότε που θα της πει “μην ανησυχείς πια, τέλειωσε“. Τότε που η μία θα παρηγορήσει την άλλη για τη δύσκολή στιγμή που έζησαν και οι δυό τους. Όπως στη βάπτιση της μικρούλας Χριστίνας-Ανθής όταν η μητέρα της, η Δήμητρα, την πήρε μακριά από τον κόσμο, για να την ηρεμήσει από τη δύσκολη στιγμή που μόλις έζησε.

Φωτογραφίζω βαπτίσεις αναζητώντας τις ιδιαίτερες, τις πιο αυθεντικές στιγμές των ανθρώπων.  Τι είναι αυτό που ζητάς να σου μείνει σήμερα από τη φωτογραφία; Τι ζητάς να σου μείνει μετά από 20, 30 ή από 40 χρόνια από μια φωτογραφία; Δεν θα είναι τα φθαρτά υλικά και τα βαφτιστικά. Θα είναι τα χέρια, οι ματιές και η καρδιά σου που θα την ακούς ακόμη να χτυπάει από αγωνία, όπως εκείνη την ημέρα. Δεν θα θυμάσαι ίσως εκείνη τη στιγμή, ως ανάμνηση, γιατί ήσουν μικρό παιδί. Αρκεί όμως μια φωτογραφία από τη βάπτισή σου, για να σου μιλήσει για τους δικούς σου ανθρώπους, και να σου πει όλα όσα δεν σου είπαν οι λέξεις.

Wedding Photographer Greece ii. Φωτογράφιση Βάπτισης  ChristinaAnthi

Φωτογράφιση βάπτισης στον Άγιο Δημήτριο, Ψυχικό

 

Φωτογράφιση βάπτισης – οι αυθεντικές στιγμές was last modified: August 9th, 2017 by Yannis Larios

Το email σας ποτέ δεν δημοσιοποιείται ή δίδεται σε τρίτους. Τα "υποχρεωτικά πεδία" σημειώνονται με *

*

*