Δύο βραβεύσεις από το SWPP (Λονδίνο) το Φεβρουάριο: γι’ αυτό το πρωϊνό φως της Κυριακής

Αυτό το πολύ πρωινό φως της Κυριακής… Που μπορεί φορές να μην θέλεις καν να σηκωθείς για να το δεις. Ή που θα θελήσεις να πεταχτείς έξω για να το καταγράψεις. Με λιγοστό κόσμο να κυκλοφορεί. Δικό σου το φως. Σχεδόν. Αυτό είναι που έφερε την πιο πρόσφατη φωτογραφική διάκριση.

Το Φεβρουάριο είχα δύο ακόμη βραβεύσεις από το Society of Wedding and Portrait Photographers (SWPP) στο Λονδίνο. Με 1446 φωτογραφίες συμμετοχή, ο ανταγωνισμός είναι πάντα μεγάλος. Δύο βραβεία Highly Commended για τις δύο μεγάλες μου φωτογραφικές αγάπες: τη φωτογραφία γάμου και την ταξιδιωτική φωτογραφία και τη φωτογραφία τοπίου.

Η πρώτη είναι από το πρωινό φως μιας Κυριακής του Φεβρουαρίου. Πριν καν στεγνώσει το μελάνι της εκτύπωσης… Φως που περνά από το τζάμι, για να ζωγραφίσει τον Κυριάκο και τη Σοφία. Εκεί που επιλέξαμε να φωτογραφηθούμε. Μακριά από τον κόσμο. Μόνο με το φως. Με εκείνη την ποιότητα που τους ταιριάζει.

Η δεύτερη είναι πάλι για το φως. Αυτό που σου σχεδιάζει μόνο του την τρίτη διάσταση. Από μια σχεδόν απόκοσμη εμπειρία στα Μετέωρα. Όπου ανάμεσα στο άγριο τοπίο και τα βράχια, φυτρώνουν μοναστήρια. Έργα ανθρώπων. Που ψάχνουν το Θεό. Ένα βραβείο για ένα ταξίδι που ξεκίνησα μόνος μου, γιατί ήθελα όχι να καταγράψω, αλλά περισσότερο να δω τι υπάρχει πίσω από αυτά τα βράχια. Και να φωτογραφήσω.

Ασήμαντες είναι οι φωτογραφίες μας. Ασήμαντες και αυτές οι διακρίσεις. Μικρές νίκες. Αρκετά μεγάλες όμως για να μην μας αφήνουν να ξεχνούμε ποτέ γιατί αγαπάμε τη φωτογραφία: για το φως. Γι΄ αυτό το φως. Και για τους ανθρώπους που γνωρίζουμε.

Περισσότερες βραβευμένες φωτογραφίες μου βρίσκονται με κλικ εδώ.

Wedding Photographer Greece i. Φωτογράφιση γάμου  Wedding-Photographer-Greece-Awards-YannisLariosWedding Photographer Greece i. Φωτογράφιση γάμου  Travel-Photographer-Greece-YannisLarios

Δύο βραβεύσεις από το SWPP (Λονδίνο) το Φεβρουάριο: γι’ αυτό το πρωϊνό φως της Κυριακής was last modified: August 9th, 2017 by Yannis Larios

Το email σας ποτέ δεν δημοσιοποιείται ή δίδεται σε τρίτους. Τα "υποχρεωτικά πεδία" σημειώνονται με *

*

*


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0