Η φωτογραφία που δημιουργείται πριν από το κλικ

Ακούς τους ήχους. Κοιτάς το μέρος από πολλές, διαφορετικές γωνιές. Περπατάς.

Περιμένεις. Παρακολουθείς εκείνη την άγνωστη που κάπου κοντοστάθηκε. Τι κοίταξε; Περιμένεις. Περιμένεις κι άλλο.

Μυρίζεις τις μυρωδιές. Έχεις διαβάσει μια μικρή ιστορία για τον τόπο. Βλέπεις. Ακους μια αφήγηση για τα παιδικά χρόνια κάποιου ενήλικα, εδώ στο ίδιο σημείο. Δυο παλιές φωτογραφίες. Τι ήταν εδώ; Ποιοί έζησαν; Πώς πέρασε από πάνω του ο χρόνος; Και τώρα τι;

Όλα αυτά τα μικρά συστατικά του τόπου, σου επιτρέπουν να δεις αλλιώς. Να μην σταθείς στη φευγαλέα ματιά ενός καθημερινού τουρίστα. Να μη βιαστείς για ένα αγχωμένο κλικ της φωτογραφικής μηχανής.

Εσύ, μπορείς να ξαναδεις τα παιδιά που έπαιζαν τα απογεύματα κάτω από  τις παλιές πέτρινες κολώνες του σιδηρόδρομου, που έφτανε μέχρι τη θάλασσα. Μπορείς να σκεφτείς όσους ακόμη πιο παλιά, εργάζονταν σκληρά μεταφέροντας μετάλλευμα εδώ που τώρα κάποιοι κάνουν αμέριμνοι το μπάνιο τους στη θάλασσα.

Περιμένεις. Περιμένεις κι άλλο.

Και το μέρος αυτό σου μιλά. Και εσύ -μόνο τότε- μπορείς να απαντήσεις.  Να προετοιμάσεις αυτό το κλικ που καταγράφει όλες αυτές τις ασήμαντες μυρωδιές. Τις μικρές ιστορίες. Την αβάσταχτη ομορφιά από αυτό το φως.

Και μετά -μόνο μετά- έρχεται το κλικ. Είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις για να ανταποδώσεις.

Και έτσι γεννιέται μια φωτογραφία.

Wedding Photographer Greece iv. Ταξιδιωτική Φωτογραφία  atsitsa-skyros

Ο καταπληκτικά όμορφος όρμος της Ατσίτσας στην Σκύρο, με πεύκα και ελιές που φτάνουν μέχρι την ακτή. 

Ο όρμος λειτουργούσε παλαιότερα ως λιμάνι του νησιού, εξυπηρετώντας μεταλλεία σιδήρου. Οι πέτρινες κολώνες που φαίνονται μέσα στη θάλασσα, είναι απομεινάρια της σιδηροδρομικής γραμμής που κατασκευάστηκε στις αρχές του 1900 για τη μεταφορά σιδηρομεταλλευμάτων από τα ορυχεία του βουνού, στη θάλασσα.

Η φωτογραφία που δημιουργείται πριν από το κλικ was last modified: August 9th, 2017 by Yannis Larios

Το email σας ποτέ δεν δημοσιοποιείται ή δίδεται σε τρίτους. Τα "υποχρεωτικά πεδία" σημειώνονται με *

*

*